Select Page

Den unge københavner Tobias Pedersen er under aliaset Beastie Respond så småt ved at skabe sig et navn som et af landets fineste bud på drum ‘n’ bass inspireret elektronisk musik. Hans inspirationskilder spænder dog videre end som så: Der fornemmes referencer til alt fra cinematisk trip-hop og bastung, britisk techno som den laves af for eksempel Blawan.

Det er heller ingenlunde en typisk drum’n’bass der udfoldes hos Beastie Respond: På trods af at genrens typiske tempo på halsbrækkende 160 + bpm bibeholdes, er Pedersens musik dybt stemningsmættet og atmosfærisk. Hans relativt få udgivelser spænder fra det organisk houseprægede til en mere kontant og technoid kluborienteret musik, der alt sammen har det tilfælles at det rumligt billedskabende og velproducerede lydbillede føres konsekvent igennem.

Beastie Responds koncert på PHONO vil formentlig vise lige netop denne overbevisende spændvidde, men med fokus på de tungere og mere dansable aspekter af hans helt personlige take på en ellers forkætret genre.