Select Page

Med betegnelser som ”post funk” og ”futuristisk hip hop” befinder Débruit sig i den ende af det elektroniske landskab, hvor paletten består af spraglede syntetiske farver og en elastisk rytmestruktur, der forvrides til bristepunktet – blot for at blive langt mere fysisk uimodståelig og medrivende i processen. I den forstand minder det ikke så lidt om den skandinaviske skweee-lyd, men Débruit – franskmanden Xavier Thomas – tilføjer sine helt egne nuancer, ikke mindst gennem en udstrakt brug af afrikanske og mellemøstlige samples.

Efter en lang række fremragende ep’er udkom albummet <em>From the Horizon</em> tidligere på året, med en mere ligefrem melodisk og tilgængelig stil end hidtil. Det bizart krøllede underspilles en smule, til fordel for et dybere fokus på de etniske – primært afrikanske – elementer, og ved samme lejlighed er live-udgaven af Débruit blevet udvidet fra den enmandsforestilling, som besøgte PHONO i 2009, til <em>Débruit-live-band</em>, hvor to ekstra musikere åbner for en organisk struktur såvel som et mere fyldigt lydbillede – helt i tråd med udviklingen på albummet.

Suppleret af et spektakulært lys-og-video-show kan Débruit meget vel blive en af årets mest overvældende oplevelser – det bliver med garanti en af de mest eksotiske!