Select Page

Selv om genren først for relativt nylig har fået international bevågenhed, især takket være Planet Mus Bangs & Works-opsamlinger, har DJ Spinn & DJ Rashad været en del af footwork-scenen i over ti år. Sammen med blandt andre Traxman og RP Boo har de været på rovdrift i det lokale musikalske arvegods og genbrugt, hvad de kunne, i deres kantede, pneumatiske og sindssygt medrivende produktioner og DJ-sæt.

Musikken er først og fremmest kendetegnet ved svimlende synkoperede beats, der på én gang er besynderligt abstrakte og hårdt rykkende. Det er muligvis svært at forestille sig, hvordan man danser til det, medmindre man tilfældigvis er opvokset i Chicagos ghettoer, men det er lige så svært at sidde stille, når man er under angreb fra bølge efter bølge af opklippede, hårdtslående rytmer.

Beats suser rundtossede ind og ud imellem vokal-samples og melodiske synth-linjer, der trækker på et kalejdoskopisk væld af genrer fra old school Chicago-house, hiphop og ghettotech til jungle og techno.

Footworks tilgang til rytmik og sampling, der er lige så avantgarde, som den er dødbringende på dansegulvet, gør den i vores øjne til noget af det mest originale og opløftende dansemusik de sidste mange år. Gå under ingen omstændigheder glip af DJ Spinn & DJ Rashad, når de rammer PHONO med det rå, ufortyndede materiale direkte fra Chicago.