Select Page

Sasha Dza var en af de første russere der begyndte at eksperimentere med den nye form for instrumental, elektronisk funderet hip-hop, som de sidste par år er kommet til hæder og ære med kunstnere som Hudson MoHawke og Flying Lotus. Hans særegne blanding af wonky, electronica, dubstep og hip-hop har især i hjemlandet skabt ham et navn, men han har så rigeligt fortjent at blive eksponeret for et publikum, der allerede har omfavnet denne blandingsgenre for dens tungt rykkende beatmagi, lavfrekvente <em>punch</em> og glittede melodiøsitet.

Han har en overrumplende evne til at væve anarkistiske lydstumper og rytmer sammen omkring en drønsolid kerne af røvrystende breakbeats, og til at forene oldschool rave-elementer, abstrakt glitchet electronica, udskridende samples og tonstunge drop til et sindssygt medrivende, storslået, momentvis udfordrende og altid ganske enkelt <em>bangin'</em> udtryk.

Det er således til DZAs koncert at man kan forvente det efterhånden traditionelle drys af loftspuds i håret, der gradvist blander sig med den sved der uværgeligt vil springe frem på panden, hvis man hengiver sig til de formentlig tungeste rytmer på hele årets program. Et bedre oplæg til en kæmpe fest er svært at finde.