Select Page

Elektronisk musik i dine øregange og delikate bobler i ganen. Den interaktive udstilling ‘Machines That Shaped Modern Music’ kickstartes med DJ og mousserende vin ved en reception fredag den 15. august fra klokken 17 til 18.

For selvom PHONO14 først skydes i gang den 10. september, tyvstarter festivalen med en udstilling på Musikbiblioteket om de essentielle elektroniske musikinstrumenter. Her kan man skabe eller styrke sit elektroniske fundament, så man er mere end toptunet, når festivalen for alvor går i gang.

Brug din krop

Målet med udstillingen er at blive klogere på instrumenterne bag musikken. Måden er ved at bruge dig selv. Via sensorer reagerer de opstillede standere på enten lyde eller bevægelser. Det er dig, der skal aktivere dem, for at du kan blive klogere.

Hvis det lykkedes at få standerne aktiveret vil op mod 20 artikler poppe op på en kæmpe projektor. Her vil der kunne læses alt om synthesizere og samplere og deres vej til den elektroniske top. Flere af de beskrevne instrumenter vil endvidere kunne opleves under selve PHONO14.

Hvis man ikke har fået interaktivitet og brugerinddragelse nok, afsluttes udstillingen med en DJ-koncert, hvor netop publikum kommer i fokus. Her har man mulighed for selv at spille på udstillingens omtalte instrumenter. Den publikumsinddragende koncert er søndag den 14. september fra klokken 16-18 – derefter kan man smutte direkte over til Posten, hvor PHONO14’s afslutningskoncert åbner dørene fra klokken 18.

Udstillingen ‘Machines That Shaped Modern Music‘ er gratis, og kan opleves på Musikbiblioteket fra den 15. august til 14. september.