Select Page

Den franske duo Gangpol & Mit befinder sig i en besynderlig og komplet naivistisk verden af digital popmusik, beboet af farverige, geometriske figurer. Gruppens udsyrede, apokalyptiske tegnefilmsunivers supplerer deres futuristiske og syntetiske MIDI-musik, som billedside til en animeret musical om guderne-må-vide-hvad.

Med en vis lighed med bands som DAT Politics, omend meget længere ude på et fjollet, insisterende overdrev, spiller Gangpol & Mit en ultramelodisk og sprudlende electro, fyldt til bristepunktet med computerspilspop, retrofuturistiske synthklange og næsten grænseoverskridende charmerende hooks.

På scenen blandes den med på overfladen tilforladelige, men ofte pludseligt voldelige og udknaldet  agiterende animationer: Forretningsmænd der dykker i fedtet junk-food, uddateret computerhardware der brutalt slagtes på tropeøer, terrorhandlinger af eksploderende konfetti og alverdens anden hyperaktiv, historiefortællende grafik.

Man kan kort sagt forvente en temmelig blæst og uden tvivl unik oplevelse når Gangpol & Mits skæve og komplet overstyrede verden overtager slagtehallerne med deres jublende, teknologiske idioti.

Fakta: Gangpol

Dannet af Guillaume Castagné (grafik) og Sylvain Quément (musik) i 2002.
Kommer fra Bordeaux i det sydvestlige Frankrig.
Har udgivet to fuldlængde album: Tournent En Ronde i 2005 og senest The 1000 Softcore Tourist People Club fra sidste år. Derudover en række singler og EP’er.
Opfører deres show ‘1000 people band’ for første gang på dansk grund på Phono Festival.