Select Page

Chicagos kosmiske house-discipel, Jamal Moss, er en af den elektroniske musiks allermest unikke, særprægede og konsekvente kunstnere.

Under et væld af aliasser og med en ufattelig udgivelsesrate har han lagt navn til en enorm mængde af plader, ep’er og singler på vinyl, cd-r, kassettebånd og hvad der ellers har været tilgængeligt for ham. Han driver ligeledes Mathematics og +++, to af de absolut bedste og mest interessant selskaber derude. Herigennem har han de sidste år udvidet og videreudviklet sin singulære vision, både med egne udgivelser og med udgivelser fra andre, ligesindede kunstnere.

Moss blev som ganske ung introduceret til Chicago house, som den blev spillet af folk som Ron Hardy på det legendariske spillested Muzic Box. Moss’ musik er på mange måder en fortsættelse af denne oprindelige house, men tager sit udgangspunkt i genren dengang den endnu var vigtig og vital: Som i et tankeeksperiment, der afsøger alle de veje, genren kunne være gået, hvis den ikke var stagneret i et formularisk, kreativt brakvand, vrider Moss housen igennem sin egen spektrale kosmisk-matematiske maskine.

Han henter inspiration i alt fra ambient new age og acid til industrial og freejazz og står i dyb gæld til udknaldede jazzprofeter som Sun Ra. Det spirituelle løber som en pulserende tråd igennem hans lange, rå og improviserede numre, der er ligeså grænseløse som hans berømte maraton-sets, hvor han ignorerer traditionel dj’ing til fordel for et omskifteligt, eksperimenterende genrevirvar uden skelen til konventioner af nogen art – og live er han om muligt endnu mere uforudsigelig.

Hans musik frembringer et mangefacetteret væld af associationer. Det er en besjælet avantgardisme med rødder i lige dele afrofuturisme og klubkultur, hvis lige ganske enkelt ikke findes. Ægte outsidermusik med transcendente overtoner. En af årets helt uomgængelige koncertoplevelser!