Select Page

Toke Tietze Mortensen er en vigtig og yderst produktiv del af den danske undergrund. Både som medstifter af musik- og kunstkollektivet Yoyooyoy og som medlem af et utal af grupper, hvis konstellationer lader til at være lige så evigt omskiftelige som manden selv. Han har således spillet gentagne gange i Odense og på PHONO med blandt andre Yoke & Yohs og Slütspürt.

Tietze Mortensen har den samme grænseløse tilgang til musik – et sted mellem impro, minimalisme, freejazz, rock, noise og techno – som den, der i det hele taget karakteriserer scenen omkring spillestederne Mayhem og Henning Young: komplet frihed og endeløs kærlighed til eksperimentet og det uventede.

Vi ved derfor heller ikke, præcis hvad han spiller på årets festival. Under sit elektroniske alias, Konditoque, opfører han et til lejligheden sammensat show, hvor han måske medbringer sine hjemmebyggede, automatiserede harper, måske spiller technoid skrammel-electronica og måske ikke gør nogen af delene. Men han har lovet at det bliver fedt, og det er mere end godt nok for os.