Select Page

Den belgisk-italienske duo Lumisokea, der består af Koenraad Ecker og Andrea Taeggi, befinder sig i et krydsfelt mellem techno, noise og moderne klassisk musik. Deres konsekvent eksperimenterende kompositioner ligger ikke langt fra Mika Vainio eller Emptysets industrielt informerede støjtechno, men Lumisokea tilføjer en anderledes akustisk dimension til deres skarpslebne, klinisk-maskinelle klange og hakkende, rustne beats.

Klagende cello harmoniserer skingert med ringmodulatorer, imens drypvise, medtagne klavertoner falder arytmisk og forvrænget på en bund af metallisk klirrende percussion. Skælvende melodier tindrer over afgrundsdybe basfrekvenser eller henfalder til industrielt forvitret støj.

Det er musikkens trancefremkaldende, taktile kvaliteter, der interesserer Lumisokea, som turnerer med et audio-visuelt liveshow, hvor geometriske lysprojektioner i røg og mørke aftegner rum omkring lytteren, imens lyden gør det samme, men på en helt anden måde.

En melankolsk, forfaldsromantisk undertone forenet med brutale krampetrækninger af støj skaber en fantastisk rig klangverden, der er lige så fysisk og rumlig, som den er urovækkende og associationsfremkaldende. Lumisokea er, hvis vi selv skal sige det, et perfekt navn til dagsprogrammet, hvor deres improviserede, men præcist afmålte elektro-akustiske techno kan få den opmærksomhed, den fortjener.