Select Page

Metamono blev dannet i 2009 af en gruppe musikere og kunstnere i en søgen efter nye horisonter. Ideen var at skabe analog, elektronisk musik ud fra et stramt formuleret manifest. Et regelsæt, der på den ene side begrænser deres muligheder, men som også sætter kreativiteten fri, og tvinger gruppen til at tage nye metoder og værktøjer i brug. Manifestet er gået forud for den allerførste første tone, og siden er instrumenter blevet bygget – og bygget om – stjålet og genbrugt.

”Begrænsninger åbner dit sind. Hvis du kan fokusere på et smallere område, er det muligt at finde et meget mere fundamentalt indhold. Samtidig er der også det faktum, at vores maskiner teer sig en smule. Hvis maskinen gør alt for dig, så spiller du kun det allermest åbenlyse lort, fordi du er efterladt med kun de allerringeste dele af din forestillingsevne,” fortæller gruppen til Phono Festival.

Selvom det ikke er indskrevet i deres ellers så rigide manifest, foretrækker gruppens tre medlemmer at træde ned fra scenen for at spille på gulvet blandt publikum. Det er efter gruppens eget udsagn både for at holde alle i lokalet på samme plan, og samtidig for at nærme sig udtrykket fra en kunstinstallation, hvor de selv er blevet operatører, der håndterer maskinernes ellers utæmmede elektriske output.

“Maskinerne er en installation, som publikum skal kunne følge med i. Publikum er på en måde også deltagere i vores optræden, fordi vi improviserer og følger publikums humør. Desuden opstår der en slags biofeedback med publikum på grund af vores analoge udstyr, som bliver påvirket af temperaturen, fugtigheden og de fysiske vibrationer i lokalet.”

Fakta: Metamono

Metamono består af medlemmerne Jono Podmore, Paul Conboy og Mark Hill
Har eksisteret siden slutningen af 2009
Jono Podmore har tidligere lavet udgivelser under navnet Kumo og arbejdet sammen med Irving Schmidt fra de legendariske tyske kraut-rockere Can. Paul Conboy har tidligere arbejdet sammen med Bomb the Bass, mens Mark Hill er kunstner og kendt for sit hus lavet udelukkende af genbrugsmaterialer
Gruppen har foreløbig fem udgivelser bag sig i form af tre kassettebånd og to 10”-EP’er
Metamono optræder udelukkende på analogt musikudstyr