Select Page

For første gang på PHONO bliver der mulighed for at komme helt tæt på et par af musikerne og deres arbejdsproces. På festivalens to første dage inviterer vi i samarbejde med Red Bull Music Academy (RBMA) til åbne samtaler med Metamono og Robert Hood. RBMA har tidligere afholdt musikalske workshops på prominente festivaler som Melt! og Sónar, og i år stiller de så an i slagtehuset, hvor Fergus Murphy fra akademiet har forberedt en række spørgsmål.

”Tanken er at skabe et rum, hvor man kan spørge ind til musikernes arbejde og også høre nogle musikeksempler. Når artisterne sidder der, kan de fortælle om, hvilke erfaringer de har gjort sig gennem tiden, og det er sådan, man virkelig kan lære meget, især fordi vi prøver at gøre det uformelt. Det er en mere afslappet situation, end den her type interviews ellers plejer at være. Her kan kunstnerne tale meget frit, og de kan også sagtens komme ind på de dårlige sider af musikindustrien”, fortæller Fergus Murphy.

Når han har stillet sine spørgsmål vil der efterfølgende være mulighed for, at publikum kan byde ind. Undervejs bliver interviewene filmet og får efterfølgende nyt liv på nettet, når de bliver en del af det enorme musikarkiv på akademiets hjemmeside. Her kan man finde alt fra jazzlegender til de nyeste hip hop-artister, og det er tænkt som en platform for folk, der gerne vil udvide deres kendskab til musik.

Der er interviewsession med Metamono (UK) om torsdagen og med Robert Hood (US) om fredagen. Dørene åbner begge dage kl. 17:30.