Select Page

Stephen Bishop er manden bag et af de seneste års allerbedste og mest stilsættende pladeselskaber, Opal Tapes. Han præsenterer fire af selskabets mest interessante navne på PHONO14, herunder sit eget soloprojekt, Basic House (UK). Ligesom store dele af selskabets udgivelser, er hans musik præget af en opløsning af technoens sædvanlige konventioner, via forstyrrende støjkilder, opløste strukturer og en stålsat DIY-mentalitet.

WANDA GROUPs (UK) ituslåede ambient, der er sammensat af fundne og manipulerede lyde, virker både fremmedartet og underligt bekendt, som en halvt husket drøm. Ulmende, abstrakt og til tider støjende, men også altid dybt menneskeligt og overraskende rørende.

Karen Gwyers (US) musik er præget af varmt organiske klange, der fortættes til smukt svævende melodier over omfavnende basfrekvenser og kosmiske sequencer-forløb.

I den anderledes rå ende af spektret ligger 1991 (SE), der laver en brutalistisk afart af støjende og medtagen techno, der nogle gange leder tankerne hen på Drexciyas allerhidsigste udladninger, og andre gange ganske enkelt på lyden af den post-industrielle verden, der rives fra hinanden af dens egne mekaniske frembringelser.