Select Page

Nærmere betegnet et tre-tons kirkeklokkespil, på fransk kaldet et ”Carillon”, som udgør rygraden i Pantha Du Prince og norske The Bell Laboratorys elektronisk-klassiske kompositioner.

Hendrik Weber aka Pantha du Prince har længe arbejdet i grænselandet mellem techno og en form for moderne kompositionsmusik. Han har stået bag et væld af remixes for blandt andre Animal Collective, Trentemøller, Philip Glass, Depeche Mode og Bloc Party, og har med minimalismen som den store fællesnævner forsøgt på én gang at overskride den elektroniske musiks grænser og at (gen)forene den med en lang klassisk tradition, hvor technoens klange, teksturer og rytmik møder sakrale harmonier, field recordings og nye kompositions-strategier.

Pantha du Princes musik har altid været præget af klirrende, ringlende synths, der tegner intrikate spind af toner henover svulmende basgange og præcist dansable beatstrukturer. Sammen med The Bell Laboratory forfølger Weber sin fascination af klokkens musikalske potentiale som både melodisk og rytmisk instrument til et ultra-ambitiøst højdepunkt, inspireret af alt fra post-rock til klassiske komponister som Terry Riley, Phillip Glass og minimalisten over dem alle, Steve Reich.

Få instrumenter kan vække så mange og rige associationer som klokken – få instrumenter er så gennemsyret af historie og har en tilsvarende musikalsk og emotionel spændvidde: fra bombastiske og frygtindgydende alarmklokker, der ringer, når fjenden står for døren, til æterisk og mere spinkelt vævende, som i kirkernes klanglige forkyndelser. Klokkespillet er et instrument, der gør bronzens fysiske soliditet til et medium for religiøs og romantisk transcendens. Hos Pantha du Prince & The Bell Laboratory indgår klokkerne sammen med vibrafoner, en overflod af percussion og elektronisk genererede beats og klangflader med en virtuos lethed, der står i skarp kontrast til instrumenternes tyngde.

Pantha du Prince & The Bell Laboratorys koncert søndag aften på Posten er en unik mulighed for at opleve den elektroniske musik i en helt ny og overvældende sammenhæng. En musikalsk og logistisk magtdemonstration, og en værdig afslutning på PHONO14.

Pantha du Prince & The Bell Laboratory præsenteres i samarbejde med Goethe Institut.

Pantha Du Prince & The Bell Laboratory (by Katja Ruge) 2