Select Page

Greg Broussard er bedre kendt som The Egyptian Lover, den almægtige farao af tør electro-funk og første-generations hip-hop-pioner. Hans musik er både uanstændigt skarpskåren og køligt futuristisk – en usandsynlig blanding af L.A. og Miamis neonfarvede natteliv og oldtidens Egypten kørt gennem et filter af lumre breat-beats.

The Egyptian Lover startede karrieren som DJ i de tidlige 80’ere, hvor kunstnere som Afrika Bambaataa var ved at afstikke en ny musikalsk kurs, via fritflydende rap, breakdance og Kraftwerks knastørre rytmik og syntetiske synth-melodier. En kurs som også Egyptian Lover var sat ud på, omend med fokus rettet mindre mod politik og gade-attitude og mere mod et opdigtet, mytologisk Egypten, hvor faraonerne nok herskede, men hvor en DJ stadig intet er værd hvis ikke han kan scratche.

Egyptian Lovers betydning for hip-hoppen er stor, men hans betydning for electro er svær at overvurdere. Især i disse år, hvor kunstnere i stigende grad finder de gamle analoge maskiner frem fra gemmerne igen, er hans særegne blanding af rå 808-rytmik, opgejlet vestkyst-hiphop og kolde synthflader for alvor kommet til ret og ære. Egyptian Lover er kort sagt lidt af en levende legende – en mand med en gennemført og konsekvent vision, der frit og ufortrødent blandede amerikanske og europæiske indflydelser til et af de mest funky, fremmedartede og feststemte udtryk der findes.